Abito’s goede doelen

 Wanneer uw ingebrachte kleding niet wordt geselecteerd voor de winkel of niet binnen 2 maanden wordt verkocht gaat het naar één van onze onderstaande Goede Doelen en krijgt het op deze manier toch ook een mooie tweede kans!!

– 5 jarige Cinthia uit Kenia:

Abito sponsort, van o.a de meegegeven tasjes voor de door u gekochte spullen in de winkel, via Plan Nederland een meisje genaamd Cinthia Awuor Tom in Kenia. Ze is 5 jaar oud en woont met haar ouders en 2 zusjes in een huis gemaakt van leem en bamboe. Met de bijdrage van Abito kan o.a het onderwijs en speel- en leermateriaal verbeterd worden in haar gemeenschap. Ook helpt de sponsoring o.a bij de bestrijding van ziektes als gevolg van malaria.

 

– Afrika (Gambia, Ghana)

Een ander goed doel is de deelname van Roeland Flobbe aan de Antwerpen- Banjul Challenge. Roeland rijdt samen met een kameraad met een volgeladen bestelbus met o.a. de zomerkleding van Abito naar Gambia. Zelfs de auto wordt in Gambia geveild en de opbrengst is eveneens voor het goede doel waar zij voor rijden. De kleding die door Abito geschonken is wordt onderweg en in Gambia uitgedeeld aan de mensen die dat nodig hebben.

Roeland Flobbe naast de auto met o.a sticker van Abito.

– Roemenië:
Ook zamelt Roeland Flobbe kleding in voor St. HOEPEL in Nijkerk. Een deel van de winterkleding die bij Abito niet is verkocht zal dit jaar dus ook naar HOEPEL gaan. HOEPEL  staat voor Stichting Hulp Oost Europa Plus Eigen Land. De stichting heeft zeer goede contacten in Roemenië en de vrijwilligers zelf reizen geregeld die kant op om te zien waar er nog behoefte aan is en om de bestaande contacten te onderhouden.

– Kledingbank Steenwijk

Een groot deel van de niet verkochte kleding van Abito gaat naar de Voedsel/kledingbank aan de Pluggematen 4 te Steenwijk. Hier kunnen mensen terecht die door werkeloosheid, gezondheidsproblemen, schulden of andere oorzaken met een pasje ( na uitgebreide screening) kleding mogen uitzoeken. Zo draagt u ook uw steentje bij: en heeft de kledingbank Steenwijk gratis kleding voor hen die het ècht nodig hebben.

                         

– Crisisopvang Amsterdam Mentrum:

De verslavingszorg in Amsterdam vangt allerlei mensen op die in de problemen zijn geraakt. Hieronder zijn veel buitenlanxers, gestrande toeristen en mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Op deze opvangplek kunnen deze mensen o.a kleding ontvangen of lenen. Maar vaak is er een enorm tekort aan kleding.

Angelique Sawade werkt op deze opvanglokatie en neemt geregeld de nietverkochte broeken, basisshirts en warme truien en jassen vanuit Abito mee naar Amsterdam.